top of page

Min bakgrunn innen billedkunst

- startet i Narvik på tegning, form, farge i 1978. Som lærer hadde jeg Karl Gustav Gjertsen, han er vel den i vårt land som har gitt linoleumstrykk ett nytt ansikt, og som ledet til at jeg dukket inn i linoleumens spennende materiale  med iver og pågangsmot.
Deretter gikk min reise til Oslo på Einar Granums tegne-maleskole samtidig som jeg gikk på kveldskurs på Oslo Friakademi drevet av Jan Cato Bøttger. De neste årene fortsatte jeg som elev på dagskolen hvor maling- da spesielt oljemaling  ledet meg inn i en fargeverden hvor jeg fant mitt indre  symbolspråket. 
Etter endt studietid,  underviste jeg i flere år innen ulike maleteknikker hos AOF og Friundervisningen samtidig som jeg fortsatte mitt eget kunstneriske arbeid. Etter noen år ble også sang/musikk inkludert i mitt kunstneriske arbeid som fortolker, sanger og billedkunstner.
 
Det ble mange år hvor jeg deltok  på felles utstillinger, separatutstillinger, prosjektutstillinger mm inntil andre kunstneriske grener  i meg presset seg mer og mer på-  og jeg tok en god pause fra malingens verden hvor jeg jobbet som lærer på Steinerskolen og det musikalske i meg presset seg mer og mer fram- jeg begynte å studere sang og var med i flere kor inntil  veien gikk videre mot egne  solistiske oppdrag. 
Pr i dag har jeg bygget bro over all min kunnskap og evner og ser at min faglig naturmedisinsk bakgrunn og virke går perfekt sammen med terapeutisk maling, billedkunst, undervisning i sang og pust og malekurs for folk i alle aldersgrupper.  
 
Kunstteknikker som jeg arbeider med:  
Linoleumstrykk, tegning, akvarell, gouache, blandingsteknikk, akryl og oljemaling.
Først og fremst karakteriserer jeg meg som kolorist, og har de senere år arbeidet med
div vannbaseret teknikker kombinert med tegning.

20170923_175818-EFFECTS.jpg

MUSIKALSK BAKGRUNN

Har studert sang hos :
 
Sangpedagog:       Rune Knoff- Oslo,   1994-1997    Høgskolelektor og  sangpedagog: Nanna-Kristin Arder Hauge-Oslo,   1997-2008  
Sanger og pedagog:       Torsten Føllinger, Stockholm-  2006-2009
Operasanger og pedagog:   Jan Sødal, Oslo,    2007-2022
Klaverpedagog og kordirigent:       
 Ann Sæthre, Ski,     1993-2010
Organist og sangpedagog:                  
Natalia Eliseeva, Oslo,   2007
Pedagog og skuespiller:     Jannik Bonnevie, Oslo,     2006-2007
Sangpedagog: Beate Myrvold, Oslo,  2013   
 
 
 Annen stemmeterapeutisk utdanning:                                              
Stemmens kraft :Barbra Coko Laurre’ .v. Syng ut,  Oslo   2010/2011
 
 
 
Jeg har siden 1993 sunget i flere kor, deriblant Follo Cantat; et oriatoriekor  på Ski.
I tillegg til korvirksomhet har jeg fra 2004 hatt flere solistoppdrag både i kor og alene.
Bla. i barndåp, bryllup, begravelser, julekonserter, gudstjenester og høymesser.
Musikalsk bidrag ved åpninger av kunstutstillinger i Rælingen og Oslo.
 
Januar 2008, ble et samarbeids -prosjekt av Arne Garborgs ”Haugtussa”, tonesatt av
Edvard Grieg fremført  : Jannik Bonnevie-dikt, Patrik Johansson- klaver og Sølvi Dalhaug - sang.
2008- 2013: Musikalsk prosjekt hvor klassisk stemmeklang/sang ble kombinert med munnharpe, tussefløyte, div rangler og urinstrumenter som didjelidoo og shamantromme.2011 Julekonsert Bjørkelangen kirke i samarbeid med Synnøve Appeltun Andersen og Jarle Vestad.
2015 ble duoen Nordlys etablert besatående av Knut Arild Melbøe og meg selv. I løpet av årene har vi hatt flere samarbeidsprosjekter med diverse musikere og sangere. De siste 6 årene med 1 ukes turne’ igjennom landet i forbindelse med Olsok: Konsertene har vært holdt i stavkirker, kirker , kirkeruiner, over- akkustiske rom som Emanuel Vigelandsmaursoleet, Kong Neptuns Hall i Melbu mm.
Og Herregårdskonsert på div Herregårder.
 
 
Det som er gjengs på alle  de ulike konsertene er at mange av konsertene gjennomføres akustisk med få instrumenter og accapella-sang hvor den menneskelige stemmen kan få flyte fritt og naturlig med sitt særegne utrykk.
 
 
 
 
 
DA HAR DU FÅTT ETT INNBLIKK I MIN ALLSIDIGE VERDEN, OG MED DET INVITERES DU TIL EN SISTE LITEN VIDEOSNUTT HVOR MUSIKK ER SATT SAMMEN MED NOEN AV MINE FOTOGRAFIER OG MALERIER OG DERETTER KONTRASTEN MED SAMME SANG, MEN NÅ SOM KONSERT. 
                                                           
KLÆM FRA SØLVI ANTONETTE ;)

MITT LINKTREE

  • Facebook
  • Twitter
  • LinkedIn
  • Instagram
bottom of page