Selvprioritering- tør du prioritere deg selv?

Har du tenkt på at  alt starter med hvordan DU verdsetter og deretter PRIORITERER deg selv.

Ja, hva er nå det å prioritere seg selv?

 

Er det å reise på ferie, unne seg spa-behandlinger, kjøpe seg bil, båt, hytte  eller nytt antrekk...............................fordi du fortjener det...?

 

Selvfølgelig er det deilig å kunne unne seg noen opplevelser, eller litt luksus i en ellers så travel hverdag.

Men- hvor lenge nyter vi denne luksusen, hvis man kan kalle det for det da- før vi atter en gang snur nesen i en annen retning på søken etter enda flere opplevelser -igjen og igjen.

 

I min lille enkle tilværelse er det enkelte fundamentale smågreier som må være på plass først- for at vi i det hele tatt klarer NYTE.

 

Hold deg fast: all nytelse og opplevelser starter INNE i  ditt eget indre, ett indre som bare du "kjenner" .

Ja, for det er jo bare du som kan kjenne på akkurat den følelsen- og deretter si  JA ut fra din indre sanseverden og hva ditt indre jeg trenger.

 

Men for at du skal kunne få den gleden må du kunne åpne opp din indre sanseverden som forener hode og kropp. 

 

Kan du huske da du var et lite barn, hvor stoooor verden var, hvor sterke og vakre fargene var, lukten av naturen, smaken av varm kakao og en appelsin på påsketuren?

Husker du hvordan det var å legge hånden på ei varm kokeplate, klemme fingrene i ei bildør eller da du som liten tisset på deg fordi du ikke rakk å komme deg på do- varmt å befriende først, for deretter kaldt og ekkelt etter noen minutter......................

Jeg husker spesielt hvor godt det var å krølle meg sammen under dyna, trett og mett etter dagens lek og oppdagelser, vel vitende om at i morgen,-ja i morgen ventet nok en spennende dag. 

 

Jeg LEVDE 100%, og livet var herlig både i våken og sovende tilstand.

 

Men så- med dagens krav og jag, forsvant i stillhet både de innebygde sansene mine med farger, smak og hørsel og følelsene av ei myk , god seng som både kropp og sinn kunne hvile godt i.

Paradoksalt nå, mange tiår etter, har jeg gått tilbake og gjenoppdaget den vidunderlige sanseverden, og ser med forundring hvilke gaver det medbringer.

 

Jeg sover som et lite barn om natten igjen, med viten om at når morgenen stiger fram tar jeg mot den med glede, overskudd og undrende livskraft. 

Kroppen er ikke bare våken og sterk utvendig, men like mye inne fra, for den vet at ENDELIG hører "ho mor" på de signalene den sender, uten å la seg avlede eller overse de meldingene den så hyggelig gir meg.

 

Døgnet som før var ALTFOR kort er erstattet med mer enn nok tid, for jeg har lært å gå hånd i hånd med mitt indre. Og jeg har lært å leve hverdag til fulle, som om det er den siste dagen i mitt liv, istedet for å forskyve eller utsette fordi jeg ikke rekker, makter, eller har tid.

Hva er da premien?

Jo, mer enn nok vitalitet, tid til å nyte og puste inn livet, glede meg over de små ting som jeg overhode ikke la merke til før, en kropp som puster lettet ut for nå lever jeg i meg selv akkurat som den personen jeg er med mine evner og egenskaper. 

 

Jeg har gitt meg lov til å være den jeg er, mao gir meg den nødvendige selvaksepten som jeg trenger for å være et helt og vitalt menneske.

Borte er negative, fortvilte grublerier, -dagen er vital og aktiv, natten er min venn hvor hele jeg regenereres og klargjøres til en ny dag mens jeg sover i min dype søvn, og hele jeg kjenner meg ihvertfall 20 år yngre enn jeg var for bare 2 år siden.

Så kjære venn, ikke sett deg på livet, men lev, prioriter deg selv mens du kan, forebygg, og vit at det er bare DU som kan si ja til deg selv og hvordan ditt liv skal bli-uansett hvilken alder du har!

En prioritering til hverdagen og livet som gjennomtrenger alt fra ditt indre til din ytre hverdag, hvis du bare tør si JA.

 

Bli med i GRATIS SØVNGRUPPE:https://www.facebook.com/groups/sovegodtgruppe

Close

50% Complete

Å stege

It's not something you want, but it's not as much as you want, but it's not a moment and you're doing a good job.