top of page

HVA ER ET BILLEDSPRÅK, OG HVORDAN OG HVORFOR BRUKE DET......................

Updated: Aug 6, 2023

Da jeg var lita jente erfarte jeg livet gjennom impulser, farger og direkte opplevelser.

Jeg frydet meg over de første snøfnuggene og prøvde å samle de opp i munnen, små fnugg som smeltet og gav en kilende fuktig opplevelse der de landet på tungen. Tungen var til å smake med, snø, istapper, og sist men ikke minst-slikke på metall og bli hengende fast mens jeg hylte etter hjelp for å komme løs-vinter og frost unne være nådeløs og kald!

Våren kom med bjørkeknopper, sildrende vann og brennesle- godt og vondt også den årstiden-

Sommeren med deilig iskrem og svidde, grillede pølser- ja hver årstid hadde sine fordeler og ubehag, og alt erfartes via det jeg puttet inn i munnen inntil jeg fikk beina med meg og fartet omkring med større omkrets fra hjemmets lune rede.

Sanser, opplevelser og farger er barnets eiendommelige rike fra å omtrent spy av gammelost, elske fargen på en sitron og få sjokk når sitronens syrlighet snurper smaksløkene i sjokk over det du trodde skulle være søtt og godt !

Hvorfor nevner jeg dette? Som voksen svekkes slike minner inntil noen byr deg en sitron eller minnet om en het kokeplate gir deg et ubehagelig ekko av noe slom forbindes med ubehag eller smerte.

Jeg husker min mor jamret over den forbaskede migrene hver gang jeg bråket mer enn hun der og da likte. Man blir innpodet som barn i opplevelser som via automatpilot er lett å repetere som voksen for å slippe unna alt fra man ikke liker fra gjøremål til oppgaver.

Underbevissthetens billedspråk styres av følelser som repeteres inntil du opplever blokkeringer som hemmer livsgleden din og preger dine valg som voksen.

Ja da, jeg har møtt meg selv i døren titt og ofte-hilst på det firehodede trollet inntil deg ble så irritert at jeg omtrent røyste bust og sa at nå fikk det nok. Nå er det jeg som bestemmer hvordan jeg vil at mitt liv skal være- bli en medskaper for mitt nye liv!

Hvordan gå fram- vel: la oss begynne i det små

1: Begynn med å kjenne følelsen av å skulle spise en hel sitron- merk deg den sure snurpefølelsen i svelget- se den sitrongule fargen for deg.

2: Konsentrer deg om fargen, om å få bildet av sitronen klart fram.

3. Er fargen positiv, eller gir den deg ubehag.

Finn selv en annen gjenstand og vie den samme oppmerksom som sitronen. Hva ser du, hva føler du, hvilket minne dukker opp?

Hvis fargene fremstår for deg i hvitt og sort eller i forskjellige gråfarger kan du holde en eske med fargestifter i hånden for å finne tilbake til fargene en etter en.

Denne lille oppgaven vil på sikt føre deg tilbake til den visuelle opplevelsen som barnet i deg engang frydet seg over for deretter berike og vekke deg sansemessig til en ny hverdag som vil gi deg styrke og tillit til det å leve fullt og helt. På sikt løse opp blokkeringer og barrierer som livet har ubevisst gitt som deretter igjen preger din hverdag helsemessig og mentalt.

Nå er jeg endelig ferdig-flyttet i nytt hus og er klar til mer ukentlige blogger om evnen til å si JA til livet :)


- Ja, og du er hjertelig velkommen med i i den private lukkede gruppen min, bare klikk deg inn på linken under:Og hva er nytt?

Jo, fra nå av vil du se at jeg har bygd opp ei ny nettside hvor all virksomhet

som gjelder Isis Naturterapi/Sølvi Antonette er- da mener jeg ikke det som skjer på FB-sidene mine ;)


Bloggen og Nyhetsbrev finner du også der.


Klæm, Sølvi Antonette<341 views0 comments

Comments


bottom of page