Kan det være slik at man lever i en døs og TROR du er våken og oppmerksom???

                    Refleksjoner i døgnet- egenverd på godt og vondt.

 

Hvor ofte har jeg ikke oppdaget at tiden har flydd av gårde, mens jeg knapt har registrert det!

Dager, uker og måneder- ja til og med  år har passert,  mens jeg har flydd fra mål til mål uten å omtrent ha kommet til MÅLET!

Hvorfor? 

Et evig jag etter en drøm, eller en virkelighet med hverdagstress som omtrent fjerner oss fra det  Å LEVE- å være et menneske med sanser, hvile, behov for små pusterom, for ikke snakk om nattero med hvile og oppbyggende, etterlengtet søvn.

Har du tenkt på at vi er en del av et skaperverk hvor også vi er innrettet til å følge en naturlig og iboende døgnrytme hvis vi skal kunne leve og eksistere på vår jord?

Når tok du deg tid til å lytte til naturens lyder,...

Les mer...

Ny vår med våkenhet og god nattesøvn er noe vi alle ønsker, ikke sant?

Visste du at ei urolig nattesøvn hemmer næringsopptaket? 

Er det ikke rart, men med våren våkner alt til live igjen mer og mer. Om vinteren sover blomster og trær sin søte søvn, alt for å forberede og lagre ny kraft til vekst ettersom sola varmer mer og mer.

Vi mennesker reagerer instinktivt med at vi blir mer våkne og lettere til sins etter som siste rest av vinter smuldrer opp.

Det vil si: hvis også vi følger den naturlige rytmen som  er i alt levende, noe vi i vårt moderne samfunn synder dessverre mye med.

La meg ta deg med på en liten rundreise i vår menneskelige syklus:

Å leve en hverdag hvor vi får dekket de mest fundamentale behovene våre betyr     bla. riktig sammensatt kosthold, påse at organismen har riktig vannmengde i seg til de nødvendige funksjoner, og for ikke å glemme utskillelse av slaggstoffer etter endt...

Les mer...

Selvprioritering- tør du prioritere deg selv?

Har du tenkt på at  alt starter med hvordan DU verdsetter og deretter PRIORITERER deg selv.

 

Er det å reise på ferie, unne seg spa-behandlinger, kjøpe seg bil, båt, hytte  eller nytt antrekk...............................fordi du fortjener det...?

 

Selvfølgelig er det deilig å kunne unne seg noen opplevelser, eller litt luksus i en ellers så travel hverdag.

Men- hvor lenge nyter vi denne luksusen, hvis man kan kalle det for det da- før vi atter en gang snur nesen i en annen retning på søken etter enda flere opplevelser -igjen og igjen.

 

I min lille enkle tilværelse er det enkelte fundamentale smågreier som må være på plass først- for at vi i det hele tatt klarer NYTE.

 

Hold deg fast: all nytelse og opplevelser starter INNE i  ditt eget indre, ett indre som bare du "kjenner" .

Ja, for det er jo bare du som kan kjenne på akkurat...

Les mer...

BLOGG: JEG ELSKER MORGENENS STILLE "REFLEKSJONSKAFFE" !

 

Ritualer kan være så mangt, spesielt den første halvtimen mens søvnen gnis ut av øynene og kroppen gradvis venner seg til at en ny dag står på tapetet.

Uansett hvordan natten har vært har jeg innarbeidet en vane å komme meg på beina 20 min. før klokka ubønnhørlig maser meg opp. De 20 minuttene er MIN TID uten forstyrrelse av  unger, gubbe eller dyra.

 

Hva gjør jeg og hvorfor??

Før stresset starter i hverdagen MÅ  jeg få maskineriet i gang på ett eller annet vis. Siden jeg setter umåtelig stor pris på en god kopp morgenkaffe er valget enkelt- jeg velger dagens kopp ut fra hva jeg instinktivt velger av farge eller dekor på koppen- fyller den med kaffe og parkerer legemet ned i stolen mens jeg lar tankene fly og stillheten puste rundt meg.

Kroppen er rolig, hodet ennå litt i søvnørken, og tiden til å bare...

Les mer...

BLOGG: HVORDAN SKRU "HODET " INN I ANDRE TANKEFORMER HVOR FANTASIEN KAN FÅ SLIPPE TIL

Hver morgen har jeg min egen lille tenkestund hvor jeg helt bevisst stiller meg selv inn på at denne dagen, ja, denne dagen er min lykkedag med nye overraskelser  som bare dukker opp helt plutselig.

Noen ganger skjer det noe helt uventet, andre ganger sitter en fugl å titter på meg utenfor vinduet, eller jeg bare merker en harmonisk ro som siger inn over meg.

Jeg har lært meg å lytte til stillheten noen minutter daglig- da åpner jeg for at min indre stemme får komme mer klart frem uten alt daglig støy og bråk som skjer  i hverdagen. Slik kan jeg kan oppfatte de meldingene som  kommer, men da MÅ jeg tørre å kjenne på en stillhet som vi alle kan få. Bare det å ikke ha på tv'n, radioen, musikk eller hva som helst "på øret" gjør at jeg frigir verdifull tid i hverdagen.

Hjemme hos meg er det stille, kun avbrutt av tastaturklikk hver gang jeg...

Les mer...

HVORFOR SNUBLER VI I SAMME GAMLE UVANENE IGJEN?

 

Noe av det vanskeligste og samtidig det viktigste i din egen opplæring: Å SE DEG SELV.

I dag har vi noe som ikke var tilgjengelig i "gammel dagene" for alle- vi har speil.

Hver morgen tusler jeg inn på badet og ønsker meg selv en vidunderlig dag, uansett hvor trøtt eller våken jeg er i trynet. Noen ganger går morgenstellet kjapt og radig for seg, andre ganger i tempoet "sirup". Likevel vet jeg at ingen morgen er lik, og smiler uansett til meg selv i speilet og gir meg tillatelse til å være i akkurat den modusen jeg er der og da.

Deretter kjenner jeg at det er liv i skrotten og tusler ned til min velsignede morgenkaffe. 

Uansett hva dagen krever av deg -hjemme eller på jobb- velger jeg å få min lille morgenstund i fred og ro før " hverdagen våknet til liv" med å stå opp 30 min tidligere.

De minuttene er gull verd, og gir deg en mulighet til å kjenne at kroppen er...

Les mer...

HVA ER ET BILLEDSPRÅK, OG HVORDAN OG HVORFOR BRUKE DET......................

Da jeg var lita jente erfarte jeg livet gjennom impulser, farger og direkte opplevelser.

Jeg frydet meg over de første snøfnuggene og prøvde å samle de opp i munnen, små fnugg som smeltet og gav en kilende fuktig opplevelse der de landet på tungen. Tungen var til å smake med, snø, istapper, og sist men ikke minst-slikke på metall og bli hengende fast mens jeg hylte etter hjelp for å komme løs-vinter og frost unne være nådeløs og kald!

Våren kom med bjørkeknopper, sildrende vann og brennesle- godt og vondt også den årstiden-

Sommeren med deilig iskrem og svidde, grillede pølser- ja hver årstid hadde sine fordeler og ubehag, og alt erfartes via det jeg puttet inn i munnen inntil jeg fikk beina med meg og fartet omkring med større omkrets fra hjemmets lune rede.

Sanser, opplevelser og farger er barnets eiendommelige rike fra å omtrent spy av...

Les mer...

BORT MED RUSK OG RASK I TAKT MED AT SOLEN VARMER MER OG MER....

 

Ta en liten detox for å rense bort årets deponeringer som ligger gjemt i kriker og kroker etter vinterens kosestunder rundt matbordet.

I takt med at det lysner mer og mer er vi som fluen- våkner gradvis etter vinterdvalen mer og mer til liv igjen. Solen inntar sin plass på himmelhvelvingen, og varmen kommer sigende sakte men sikkert tilbake og vekker opp alt liv på moder jord.

Vår og varmen er i anmars!

Du har sikkert lagt merke til at all rusk og rask som som er blitt kastet rundt oss ligger plutselig der og med sitt forfall langs veikanter og alle andre steder hvor vi mennesker har likegyldig sluppet det fra oss.

  En hektisk periode fram mot,mai ryddes flittige, før vi går der i finstasen og roper HURRA. Likevel tar det ikke lang tid før det søples til mens vi surfer gjennom livet igjen.

Jeg sammenligner denne forsøplingen og midlertidige oppryddingen med de evige slankekurene eller...

Les mer...

HVORDAN VEKKE EN SOVENDE DRAGE

Hvordan kan du vekke kroppen gradvis til live igjen etter vinterens invasjon av diverse virus og ulumskheter.

En lærd mann-Hippokrates; legenes stamfar-sa engang: maten er din medisin. Siden den tid har samfunnet endret seg i en rykende fart, og vi med. 

På hans tid var nok måltidene en felles sosial sammenkomst, et samlingspunkt hvor man sørget for å la måltidet få den viktige plassen i livet-vi tanker ærbødig opp vårt fremkomstmiddel i livet, vår organisme og kropp med dagens og livets  viktige drivstoff- ernæring.

Måltidet hadde flere funksjoner som tidspunktet hvor menneskene samlet seg- var "flokkdyr" og æret maten med langsom tygging slik at maten kunne finne veien ned i magen før neste aktive økt igjen mens praten gikk blant store og små.

 

Det var den gang, men mye har endret seg. Likevel var min barndom og oppvekst preget av felles  måltider,...

Les mer...

EN VÅR MED BLANKE ARK OG FARGESTIFTER TIL- reisen til mitt indre og ytre vitale jeg!

Vi har alltid fått høre at vitaminer og mineraler det MÅ vi ha for å bli sunne og sterke, for ikke å snakke om TRAN! I min barndom sto mor md ei diger skje- Sanasol-nam, nam!-og deretter ei like DIGER skje med TRAN som i tillegg var varm - GAP og SVELG! Joda, der ER viktig, og heldigvis slipper vi i dag mye lettere unna.
Selv kommer jeg fra en slekt med diverse plager som reumatisme, gikt, høyt blodtrykk med div andre gufne greier som de fikk ettersom årene gikk...... Ja, og selvfølgelig SØVNPROBLEMER.
Fra nittitallet med utallige prøve-og feilemetoder hvor resultatet ble mer og mer "vondt i Skrotten-preget" buklandet jeg med ett smell -!!!!!! Kronisk trøtt og sliten, oppblåst buk, vondter her og der, et skjelett som knirket og jamret seg gudsjammerlig.
Her måtte det omsnuing og nye tiltak til!- Tran var full av miljøgifter, Sanasol var bare et fordumsminne, hvetebakst unne jeg bare glemme-...

Les mer...
1 2 3 4 5 6
Close

50% Complete

Å stege

It's not something you want, but it's not as much as you want, but it's not a moment and you're doing a good job.